sign up for the newsletter
CHOOSE YOUR LANGUAGE
Info

LOGISTIEK

De regio Arnhem-Nijmegen is een logistieke hotspot. De regio is perfect gelegen tussen het Europese achterland en de twee belangrijkste mainports van Nederland; Schiphol en de Rotterdamse haven.

Profiel

In de regio Arnhem-Nijmegen is de sector transport en logistiek van groot belang. Een concentratie logistieke activiteiten is het meest zichtbaar op het logistieke park Bijsterhuizen, de A12 zone het Euregionaal bedrijventerrein in ‘s –Heerenberg, BusnissPark 7Poort en de A15 zone Park15.

Focus

Logistiek is belangrijk voor de regio Arnhem-Nijmegen gezien de ligging tussen mainport Rotterdam en het Duitse Ruhrgebied (Duisburg) en de te verwachten groei in vervoersstromen. De regio heeft bovendien een uitstekend wegennet en innovatieve logistieke voorzieningen waarin de komende jaren nog flink wordt geïnvesteerd (denk aan intelligente transportsystemen, slimme overslagpunten en schone stadsdistributie).

FEITEN

  • In 2010 telde de sector Transport & Logistiek ruim 25.900 arbeidsplaatsen.
  • In de regio herbergt het gebied rondom de gemeenten Montferland, Duiven en Zevenaar de meeste logistieke werkgelegenheid (11,7%). Dit niveau is vergelijkbaar met de Mainports (Groot)-Amsterdam en Rotterdam-Rijnmond.
  • De logistieke sector in de regio heeft een groot arbeidspotentieel door de beschikbaarheid van loyale en goed opgeleide medewerkers.
  • De toegevoegde waarde van logistieke activiteiten in de regio Arnhem-Nijmegen bedroeg in 2010 circa 1,65 miljard Euro.
  • Gunstige ligging tussen Randstad en Ruhrgebied.
  • De doortrekking van de snelweg A15 (gereed in 2018). Hierbij wordt de nu nog doodlopende A15 doorgetrokken naar de A12 waardoor er een directe snelle verbinding komt tussen Rotterdam naar Duitsland.
  • Modaliteiten weg, spoor, water en lucht zijn aanwezig.
  • De logistieke sector is internationaal georiënteerd

LEC

Het Logistiek Expertise Centrum (LEC) is hét netwerk dat alle logistieke arbeidsmarkt- en onderwijs-vraagstukken in de regio bundelt. Het LEC heeft tot doel bij te dragen aan een gezonde sociaal economische structuur van de logistieke branche in de regio.

Document acties
 
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.